Weetjes & Feiten

Romeinse cijfers, grote getallen, de dagen/weken/maanden in een jaar, de digitale en analoge tijd: allemaal feiten die kinderen moeten weten, maar lastig zijn te onthouden. Ook hiervoor geldt dat veel leerkrachten zelfgemaakte ‘posters’ in hun lokaal hebben opgehangen, met alle goede bedoelingen. Links is het overzicht te zien dat Martin Prins, leerkracht……., in zijn lokaal had hangen, maar uiteindelijk ons de opdracht gaf om hiervan een overzichtelijkere poster te maken met realistische afbeeldingen. Het resultaat is de rechter poster.

Weetjes & Feiten

14,99 incl. BTW

Op voorraad

Beschrijving

De Poster Weetjes en Feiten behandelt Romeinse cijfers, grote getallen, de dagen/weken/maanden in een jaar, de digitale en analoge tijd: allemaal feiten die kinderen eenvoudig weg moeten weten, maar lastig zijn te onthouden. Maar met onze poster in de klas wordt het een stuk simpeler.

Romeinse cijfers
Romeinen schreven jaartallen met letters. Ook nu nog zie je Romeinse cijfers op gebouwen en bijvoorbeeld in de aftiteling van films. Niet elke Romein hanteerde precies dezelfde logica, maar als we tegenwoordig Romeinse cijfers schrijven, doen we dat volgens logische spelregels.

Dagen/weken/maanden in een jaar.
De Poster Weetjes en Feiten behandelt ook Tijd. Tijd is een belangrijk onderdeel van het vak rekenen op de basisschool. Je kind leert niet alleen klokkijken maar leert ook de kalender: dagen, weken, maanden en jaren.

Grote getallen
Ook de grote getallen komen aan bod op deze poster. Hoeveel nullen heeft 1 miljoen of hoeveel nullen heeft honderdduizend?

Rekenen
Verder laat deze poster zien wat optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen is. Daarbij maakt de poster gebruik van voorbeeld sommen.

Kortom, deze poster is een echte aanwinst voor elke docent die kinderen al vroeg willen introduceren in cijfers en rekenen. De leerlingen onthouden dankzij de handige weetjes en feiten de materie sneller.

[ts_button title=”Terug naar webshop” url=”http://www.posterindeklas.nl/webshop/” target=”_self” size=”large” icon=”arrow-left” icon_pos=”left” hover_effect=”off” color=”custom” bgcolor=”#000000″ bgcolorhover=”#009fe3″][/ts_button]

Extra informatie

Eigenschappen

150 grams papier, A2 formaat (420 mm breed en 594 mm hoog), dubbelzijdig gelamineerd