Rekenen

Aanbieding!

Complete set posters Metriek Stelsel (5 stuks)

39,95 20,00 incl. BTW

De vijf posters over het Metriek Stelsel (Lengte, Oppervlakte, Gewicht, Inhoud en Kubieke Maten) zijn nu ook te downloaden voor slechts € 39,95.

Maak het bedrag over en we sturen u een unieke link waarmee de posters eenmalig zijn te downloaden. Vervolgens zijn de posters te printen voor eigen gebruik. Bij voorkeur in A2-formaat en dubbel gelamineerd, maar die keuze is aan u.

Onze posters zijn wél allemaal dubbel gelamineerd, zodat er met een whiteboard stift op geschreven kan worden, de posters niet krom trekken én niet verkleuren.

Dus….alle posters van het Metriek Stelsel kunnen nu worden gedownload, maar natuurlijk ook ‘gewoon’ worden besteld bij Posterindeklas.

Artikelnummer: IDK00030 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Deze set posters Metriek Stelsel bestaat uit 5 posters (download) met onderwerpen Lengte, Oppervlakte, Gewicht, Inhoud en Kubieke Maten. Het uitgangspunt van onze set posters Metriek Stelsel is dat elke maateenheid is gekoppeld aan een passende referentiemaat, waarbij elke afbeelding zorgt voor herkenning bij kinderen. Daarbij hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met het didactische gebruiksgemak van de poster voor de leerkracht.

Het metrieke stelsel: een stelsel van lengte-, oppervlakte-, inhouds- en gewichtsmaten. Het is zo ontworpen dat je op een handige manier kunt rekenen met de maten die erin voorkomen. Elke volgende maat is een factor tien groter of kleiner dan de vorige maat. En dat is voor veel kinderen best pittig om onder de knie te krijgen. Het lastige aan het metrieke stelsel is dat het allemaal behoorlijk abstract is en dat je de boel snel door elkaar haalt met al die namen die zo op elkaar lijken. Als het kind uit eigen ervaring een beeld heeft bij de maten, scheelt dat enorm.

In het geval van de bijvoorbeeld de poster LENGTE kan men onder andere een potlood, een liniaal en een snee brood als startmateriaal gebruiken om de maateenheid (mm, cm, dm) tastbaar én zichtbaar te maken. De kans dat de leerling het hele metrieke stelsel uiteindelijk ook écht gaat begrijpen wordt hierdoor vergroot.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Complete set posters Metriek Stelsel (5 stuks)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.