Over ons

Posterindeklas.nl is een onderwijsuitgeverij met educatieve posters en is in 2010 door Harry van der Wal bedacht uit een gevoel van onbehagen.

“Ik was net afgestudeerd aan de Ipabo in Amsterdam. Daar had ik geleerd dat het rekenen meer realistischer aan kinderen werd aangeleerd dan vroeger het geval was. Als leerkracht kreeg ik ooit een overzicht van het metriek stelsel onder ogen waarop alle maateenheden op één A-4tje stonden (zie foto). Ik vond het erg onoverzichtelijk en daarom vond ik dat dat anders kon en moest. Zo ontstonden daarom de eerste realistische posters van Posterindeklas.nl. Het zou fantastisch zijn als uiteindelijk alle ´zelfgemaakte A-4tjes/A-3tjes’ worden vervangen door een kwalitatieve en overzichtelijke poster in de klas, want hierdoor krijgt niet alleen het lokaal (de leeromgeving) een professioneler uiterlijk maar het geeft de leerkracht en zijn of haar leerlingen een didactische meerwaarde.”

Het motto van onze onderwijsuitgeverij met educatieve posters is: Gebruiksgemak voor elke docent, aansluitend bij de belevingswereld van alle leerlingen.

Het uitgangspunt van onze posters is dat het aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Neem het metriek stelsel. Realistische afbeeldingen worden gekoppeld aan de bewuste maateenheden met als doel dat deze beklijven. Het digitale schoolbord en de digitale agenda zijn prachtige uitvindingen, maar er kleven ook nadelen aan. Het is namelijk vluchtig. Of het nu gaat om een instructie of een spreekbeurt, een educatief filmpje of het bekijken van schoolfoto’s, nadat dit is getoond, is het ook weer weg. Het digibord gaat uit en dat wat de kinderen zagen is weg, maar een educatieve lesposter in de klas of thuis is op elk moment van de dag inzetbaar.

Kwaliteit, realistisch, overzichtelijk én betaalbaar zijn onze sleutelwoorden.

Onderwijsuitgeverij met educatieve posters

Dit overzicht inspireerde om Posterindeklas.nl te starten.

Marco Bleeker

Onderwijsuitgeverij met educatieve posters

Ondernemer op het gebied
van media & vormgeving

Ervaring in  vormgeving van diverse
zaken voor onderwijs

info@posterindeklas.nl
06 – 53 25 14 89

Harry van der Wal

IMG_9630

Afgestudeerd aan IPabo Amsterdam en
Master HBO Leren en Innoveren Utrecht

Werkervaring in primair-
en voortgezet onderwijs