Poster op maat

Poster in de Klas krijgt regelmatig de vraag om een Poster op maat te maken. Specifieke wensen worden dan door ons vertaald naar een overzichtelijke poster. Op deze pagina zijn voorbeelden van Posters te zien die we voor verschillende scholen uit PO en VO hebben mogen maken. Mocht u interesse hebben in een Posteropmaat, neem dan contact met ons op.

poster in de klas inhoud kubieke maten

Kubieke maten

Van een basisschoolleerkracht uit Voorburg kregen wij de vraag of het mogelijk was een poster Kubieke Maten te maken. Op onze poster Inhoud staan wel de voornaamste kubieke maten (cm³, dm³ en m³), maar de wens van de school was om naast de 4 posters van het Metriek Stelsel (Lengte, Oppervlakte, Inhoud, Gewicht) een poster over de Kubieke Maateenheid in de schoollokalen op te hangen. Zodat vooral ‘de beelddenkers uit de klas’ nog meer inzicht krijgen in de complexe materie van het metriek stelsel. Voor Posterindeklas was de vraag om deze ‘Poster op maat’ te maken een mooie opdracht, omdat deze realistische Kubieke-Maten-poster het metrieke stelsel nóg completer maakt.

Vakspecifieke posters

Voor een VMBO uit IJmuiden kregen we de opdracht zes posters te ontwerpen die vallen onder de vakken Economie & Ondernemen. De posters Administratie, Commercieel, Economie, Logistiek, Ondernemen en Secretarieel zijn uiteindelijk in goed overleg met de school ontworpen. De Posters hebben inmiddels een prominente plek in verschillende lokalen gekregen, precies zoals de school het wenste.

Afbeelding1
educatieve lesposters voor in de klas of thuis

Weetjes & Feiten

De POSTER WEETJES/FEITEN is een goed voorbeeld van een Posteropmaat. Links is het zelfgemaakte overzicht te zien dat Martin Prins (leerkracht primair onderwijs) in zijn lokaal had hangen, maar waarvoor hij ons de opdracht gaf om hiervan een overzichtelijke poster te maken inclusief realistische afbeeldingen. Het resultaat is de poster rechts.

De poster laat duidelijk de Romeinse cijfers, grote getallen, de dagen/weken/maanden in een jaar, de digitale en analoge tijd zien: allemaal feiten die kinderen eenvoudig weg moeten weten, maar lastig zijn te onthouden.

Groepsafspraken

De poster met GROEPSAFSPRAKEN kan deel uitmaken van een eventuele sociaal-emotionele methode, maar wordt ook regelmatig ‘los’ besteld. Het doel is dat de afspraken/regels die aan het begin van het schooljaar samen met de leerlingen worden besproken overzichtelijk op een poster komen te staan, inclusief groepsfoto. De afspraken plus foto worden bij ons aangeleverd en wij maken er een Posteropmaat van, waarbij er een kader wordt gereserveerd waar de kinderen hun naam/handtekening kunnen zetten. Zo kan de leerkracht en zijn of haar leerlingen het hele jaar refereren aan de gezamenlijk gemaakte afspraken.

Groepsafspraken

Ook een poster op maat?

Vul onderstaand aanvraagformulier in en we nemen binnen 48 uur contact met je op!

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Je telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht