Over ons

Posterindeklas.nl is in 2009 door Harry van der Wal bedacht uit een gevoel van onbehagen.

“Ik was net afgestudeerd aan de Ipabo in Amsterdam. Daar had ik geleerd dat het rekenen meer realistischer aan kinderen werd aangeleerd dan vroeger het geval was. Als leerkracht kreeg ik ooit een overzicht van het metriek stelsel onder ogen waarop alle maateenheden op één A-4tje stonden (zie foto). Ik vond het erg onoverzichtelijk, dat kon en moest anders. En zo ontstonden de eerste realistische posters van Posterindeklas.nl. Het zou fantastisch zijn als uiteindelijk alle ´zelfgemaakte A-4tjes/A-3tjes’ worden vervangen door een kwalitatieve en overzichtelijke poster in de klas, want hierdoor krijgt niet alleen het lokaal (de leeromgeving) een professioneler uiterlijk maar het geeft de leerkracht en zijn of haar leerlingen een didactische meerwaarde.”

Ons motto is: Gebruiksgemak voor elke docent, aansluitend bij de belevingswereld van alle leerlingen.

Het uitgangspunt van onze posters is dat het aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Neem het metriek stelsel. Realistische afbeeldingen worden gekoppeld aan de bewuste maateenheden met als doel dat deze beklijven.

Kwaliteit, realistisch, overzichtelijk én betaalbaar zijn onze sleutelwoorden.

Dit overzicht inspireerde om Posterindeklas.nl te starten.

Marco Bleeker

Marco-300x300

Ondernemer op het gebied
van media & vormgeving

Ervaring in  vormgeving van diverse
zaken voor MR op basisschool

info@posterindeklas.nl

06 – 53 25 14 89

Harry van der Wal

IMG_9630

Afgestudeerd aan IPabo Amsterdam en
Master HBO Leren en Innoveren Utrecht

Werkervaring in primair-
en voortgezet onderwijs

info@posterindeklas.nl

In de Klas is trotse partner van

NFK_PayOff_FC_b

Kinderhulp helpt per jaar ongeveer 100.000 kinderen – die in armoede leven – met simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een opleiding of een cadeautje van Sinterklaas. Omdat ook zij er gewoon bij moeten kunnen horen!