Wat is Posterindeklas?

Het digitale schoolbord is een prachtige uitvinding, maar er kleven ook nadelen aan. Het is namelijk vluchtig. Of het nu gaat om een instructie of een spreekbeurt, een educatief filmpje of het bekijken van schoolfoto’s, nadat dit is getoond, is het ook weer weg. Het digibord gaat uit en dat wat de kinderen zagen is weg, maar een poster in de klas is op elk moment van de dag inzetbaar.

Posters voor o.a. metriek stelsel, rekenen, begrijpend lezen, taal, spelling etc.

Posterindeklas.nl is in 2011 bedacht uit een gevoel van onbehagen. Het doel was en is nog steeds dat de zelfgemaakte ‘posters’ die in veel lokalen hangen worden vervangen door een kwalitatieve en overzichtelijke poster in de klas. Want hierdoor krijgt niet alleen het lokaal (de leeromgeving) een professioneler uiterlijk, maar geeft het de leerkracht en zijn of haar leerlingen een didactische meerwaarde.

Ons motto is dan ook:
Gebruiksgemak voor elke leerkracht, aansluitend bij de belevingswereld van alle leerlingen.

Ook in uw klas onze posters?

Bestel heel eenvoudig via onze webshop onze realistische, betaalbare kwaliteitsposters.

Al onze posters zijn:

  • Gedrukt op 150 grams papier
  • Dubbelzijdig gelamineerd, dus duurzaam en kleurvast!!
  • A2 formaat: 42 cm (b) x 59,4 cm (h)

Poster in de Klas is trotse Partner van Kinderhulp

Kinderhulp helpt per jaar ongeveer 100.000 kinderen – die in armoede leven – met simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een opleiding of een cadeautje van Sinterklaas. Omdat ook zij er gewoon bij moeten kunnen horen! Op deze link: https://kinderhulp.nl/wie-wij-helpen/  staan voorbeelden van kinderen die zij helpen en op welke manier.

Van de opbrengt van elke verkochte poster dragen wij een deel af aan Kinderhulp, zodat wij én u deze kinderen helpen.

Pen in de klas

Nieuw! Penindeklas.nl

Regelmatig is ons de vraag gesteld: “Kunnen de posters ook kleiner, zodat een kind het mee naar huis kan nemen of in zijn of haar laatje kan bewaren en kan gebruiken als nodig is?”

We snappen het idee, maar niet elke poster leent zich voor een verkleining. Dat zou afbreuk doen aan de afbeeldingen. Maar voor kinderen die moeite hebben met getallen of met het onthouden van specifieke, getalsmatige feiten (weetjes) hebben we de Penindeklas.nl bedacht.

Een educatieve poster hangt in de klas en is voor elke leerling elke dag zichtbaar. Het is een hulpmiddel voor de leerkracht én voor zijn of haar leerlingen. De pen in de klas is een didactischindividueel hulpmiddel. Een leerling loopt vast met een moeilijke som en gebruikt de tafelpen als instrument om het juiste antwoord op te zoeken en de som correct uit te rekenen. Ideaal voor kinderen die moeite hebben met het onthouden van de tafels of gewoon moeite hebben met getallen (dyscalculie). Hij of zij trekt de banner uit de pen en zoekt bijvoorbeeld de som 7 x 8 op.

De leerling kan de pen gebruiken op elk gewenst moment. Het geeft letterlijk en figuurlijk een houvast en hiermee zelfvertrouwen. Aan de ene kant hebben we de tafels 1 tot en met 10 gemaakt en aan de andere kant van de banner staat een honderdvel afgebeeld.

Deze pen bestellen?

Bestel heel eenvoudig via onze webshop deze of een van onze andere pennen.

Wij bieden een:

Rekenpen
Aan één kant een duidelijk overzicht van de tafels 1 t/m 10 en aan de andere kant de tafels maar dan anders weergegeven, zodat te zien is dat de som 3 x 7 hetzelfde antwoord geeft als 7 x 3.

Simpel en makkelijk,
Pen in de Klas!